Een 21-jarige jongeman is met zijn linkervoet klem komen zitten. Een bestelbusje van een goede bekende reed achteruit bij een tankstation waarbij de linkervoet van betrokkene klem kwam te zitten tussen het wiel en de stoeprand.
Het ongeval
Betrokkene ging ’s-avonds tanken bij een tankstation in de buurt. Toen hij zijn pinpas in de betaalautomaat had gestopt en bezig was met het invoeren van zijn gegevens, is een bekende met een (werk)bus tegen en over de linker-hak en voet gereden. De veroorzaker had even daarvoor een bocht gemaakt, reed vooruit en is enkele seconden op de voet van betrokkene blijven staan. Betrokkene heeft de bus niet zien aankomen. De bus is pas nadat betrokkene hierom al schreeuwend verzocht van de voet van betrokkene afgereden.
Betrokkene is direct naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis gegaan, alwaar hij eerst lang heeft moeten wachten voordat hij geholpen werd. Uiteindelijk is een röntgenfoto gemaakt en werd betrokkene vervolgens kenbaar gemaakt dat er geen afwijkingen waren geconstateerd. Betrokkene werd geadviseerd om pijnstilling (paracetamols) tegen de pijn te nemen en vervolgens naar huis gestuurd. Betrokkene heeft de daaropvolgende dagen op krukken gelopen. Hij hield echter forse pijnklachten. De zwelling heeft uiteindelijk meerdere maanden aangehouden. De zwelling was na minder dan een jaar wel verdwenen. Hem is geadviseerd een ander looppatroon aan te leren. Dit lukte niet als gevolg van de pijnklachten in de laterale zijde en onderzijde van de voet. In de loop der tijd ontstonden er meer en meer knie- en rugklachten, die door betrokkene geduid worden als gevolg van het veranderd looppatroon.
Aanhoudende klachten
Betrokkene kan 30 minuten achtereen lopen. Zijn klachten zijn continu aanwezig maar wisselen wel van intensiteit. De pijn is kloppend, stekend, doof en tintelend. Het voelt alsof hij permanent een splinter in zijn voet heeft. Aan de buitenkant van de voet zit nog steeds een bult. Er is een klachtentoename bij koud weer en regen. Betrokkene valt moeilijk in slaap als gevolg van de voetklachten. Dit komt meerdere malen per week voor. Hij slaapt normaliter redelijk door en wordt ’s nachts soms wakker van de pijn. Dit varieert van nul tot meerdere keren per week.
Ten tijde van het ongeval volgde betrokkene de opleiding van servicemonteur. Inmiddels heeft hij deze opleiding afgerond. Hij werkt nu vier dagen per week (fulltime), waarbij hij zijn voet in arbeid ontziet. De arbeidsinhoud is deels aangepast door bijvoorbeeld zittend op een krukje laag werk te verrichten. Betrokkene gaf aan dat hij na een dag hard werken bekaf is. Dit komt volgens hem doordat hij zijn voeten steeds moet ontzien. Daarna is hij vaak passief.
Vervallen hobby
Betrokkene deed tot aan het ongeval aan motorcross. Het samen met vrienden sleutelen, en aan wedstrijden deelnemen, maakte een groot onderdeel uit van zijn sociale leven. Hij heeft dit moeten stoppen, omdat hij heeft ervaren dat het werken al genoeg van zijn energie vergt. Hij heeft zijn motor inmiddels verkocht, omdat hij niet verwacht dat motorrijden nog mogelijk kan zijn, omdat hij met zijn voet moet schakelen. Sleutelen gaat ook niet meer vanwege de vreemde houdingen die hij soms moet innemen. Betrokkene kreeg normaliter energie van zijn enige hobby. Het doet hem nog steeds pijn dat hij dit nu niet meer kan. Betrokkene gaat nog wel met vrienden naar de motorcross.
Deze letselschadezaak werd door LetselPro geregeld met de aansprakelijke verzekeraar voor een bedrag van € 143.206,57 als vergoeding voor niet vergoede medische kosten, huishoudelijke hulp, verlies van zelfwerkzaamheid en smartengeld.
Doe de letselschadetest!