Een jongeman heeft een ongeval meegemaakt, waarbij hij terwijl hij op zijn motor zat werd geraakt door een auto en toen over de auto heen is gevlogen. Door het verkeersongeval heeft de jongeman letselschade opgelopen. Sindsdien heeft hij lage rug- en whiplashklachten.
Klachten
Betrokkene heeft sinds het ongevallast heeft gekregen van zijn onderrug en hij heeft concentratieproblemen. Hij is op de achterkant van zijn hoofd gevallen en heeft lichte hoofdpijn. Verder heeft hij pijn aan de onderrug, de nek en de schouder. Er zijn geen herbelevingen aan het ongeval. Bij het lichamelijk onderzoek is de lage rug en het heiligbeen pijnlijk. De huisarts vraagt een röntgenfoto aan, maar hierop blijken geen botbreuken te zien te zijn. Vanwege heftige rugpijn sinds het ongeval wordt hij doorverwezen naar een fysiotherapeut.
Paniekaanval
Ongeveer 2 maanden na het motorongeluk heeft betrokkene een paniekaanval gekregen op de motor. Bovendien is er meer angst en onzekerheid op de motor dan voor het ongeval. Betrokkene wordt door de huisarts doorverwezen naar een psycholoog met klachten passend bij een ander gespecificeerde psychotrauma of stressor gerelateerde stoornis. Sinds het ongeval heeft hij vermijdingsdrang, een verhoogde alertheid in het verkeer, en toegenomen slaapproblemen (zwetend, hijgend en met een verhoogde hartslag wakker worden). Hij vertelt veel stress te ervaren door de combinatie van werken en studeren, wat valt onder immateriële schade die hij heeft opgelopen als gevolg van het ongeluk. Bovendien heeft hij door het herstel na het ongeval meerdere vakken gemist. Er wordt gestart met cognitieve gedragstherapie.
Herstel
Na het traject bij de psycholoog zijn de angstklachten voor het motorrijden verdwenen en rijdt hij weer met plezier, zonder spanning op de motor. Gelukkig herstellen de rugklachten goed en is hij na 10 behandelingen bij de fysiotherapeut van zijn klachten af. Er zijn dan geen beperkingen meer.
Studievertraging
Betrokkene heeft na het ongeval klachten gehad van concentratieproblemen, waardoor het hem niet is gelukt om zowel zijn baan als zijn studie volledig vol te houden, zoals hij voor het ongeval gewend was. Hij heeft bepaalde vakken niet kunnen volgen en daardoor heeft hij een half jaar studievertraging opgelopen. Naast de problemen met zijn concentratie is het volgen van cognitieve gedragstherapie voor de verwerking van het trauma namelijk erg tijdrovend en belastend. Dit geldt niet alleen voor de tijd gedurende de sessies, ook in de overige tijd moeten de sessies worden verwerkt om hier op door te kunnen bouwen.
Afwikkeling schade
De aansprakelijke verzekeraar is in eerste instantie niet bereid om de studievertraging te vergoeden, maar uiteindelijk weet de dossierbehandelaar van LetselPro de verzekeraar te overtuigen, onder andere met bovenstaande argumenten en ontvangt het slachtoffer een letselschadevergoeding van in totaal € 17.500,00.
Juridische hulp inschakelen van LetselPro
Wanneer u betrokken bent geraakt bij een motorongeluk waar u niet de schuld van heeft, dan heeft u waarschijnlijk recht op een letselschadevergoeding. LetselPro kan u helpen een zo hoog mogelijk bedrag te verkrijgen van de aansprakelijke partij. Neem daarom geheel vrijblijven en kosteloos contact op!
Doe de letselschadetest!