In 2011 raakt een jongeman betrokken bij een fietsongeval in Rotterdam, dat hij zichzelf niet meer kan herinneren. Hij weet nog wel dat hij met zijn fiets de weg overstak, maar zijn eerst opvolgende herinnering is dat hij in het ziekenhuis is. Toen de jongen met zijn fiets de weg overstak, werd hij door een vrachtwagen van een supermarktketen van zijn fiets gereden.
Letsel
Na het fietsongeval is hij direct naar het ziekenhuis vervoerd en daar bleek hij de volgende letsels te hebben opgelopen: drie breuken in het hoofd, een hersenbloeding, een hersenschudding, twee of drie gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen. Later bleek dat hij ook nog zijn schouderblad had gebroken en is er een gat geboord in zijn hoofd, om de druk in zijn schedel te verlagen. In het ziekenhuis lag de jongeman de eerste paar dagen op de intensive care in coma. Daarna is hij overgeplaatst naar de afdeling neurologie. Na 14 dagen in het ziekenhuis te zijn verbleven, mocht hij naar huis. Thuis had hij zeer veel last van hoofdpijn en was hij genoodzaakt rust te houden. Dit, omdat hij drukte en lawaai moeizaam tot niet kon verdragen. Noodzakelijkerwijs werd de jongen door zijn moeder verzorgd.
Behandeling klachten
Hij is eenmaal ter controle geweest in het ziekenhuis, waarna hij is doorverwezen naar een revalidatiecentrum. Daar is er onderzoek gedaan door een psycholoog naar de psychologische impact van het ongeval op de jongen. Er werd besloten een aantal gesprekken met hem te voeren over onder andere hoe hij zijn zaken weer op de rails kon krijgen. Hij vond deze gesprekken fijn, want hij kon zijn verhaal goed kwijt. Naast psychologische hulp, heeft hij ook fysiotherapie gehad in verband met klachten in de knieën. De fysiotherapie hielp goed en de klachten zijn verholpen.
Situatie voor en na fietsongeval
Ten tijde van het ongeval werkte de jongen bij een supermarkt. Daarvoor volgde hij de opleiding Elektrotechniek MBO niveau 2. Hij was bezig aan het tweede jaar van de opleiding, maar in zijn stage liep het mis, waardoor hij de opleiding niet kon vervolgen. Om deze reden is hij gaan werken, met het plan om later dat jaar een andere opleiding te gaan volgen. Ongeveer één jaar na het ongeval pakt hij zijn werkzaamheden weer op en uiteindelijk lukt het hem ook weer om aan een nieuwe opleiding te beginnen.
Schadevergoeding fietsongeval
De jongen komt er gezien de ernst van het fietsongeval nog redelijk goed vanaf. Ondanks het ernstige letsel, is er geen blijvende schade ontstaan. LetselPro behartigde de belangen van de jongen en regelde met de aansprakelijke verzekeraar de letselschade claim. Het uiteindelijk uitgekeerde bedrag kwam uit op €50.000,00, met als belangrijkste schadeposten het verlies aan arbeidsvermogen, de studievertraging en het smartengeld.
Doe de letselschadetest!