Een 50-jarige vrouw werkt als uitzendkracht in een koekfabriek. Op 1 juni 2010 loopt ze met een aantal collega’s van een gepolijst marmeren trap af. Deze trap verbindt de productieafdeling op de tweede verdieping met de eerste verdieping, waar onder andere de kantine is gehuisvest. Op een gegeven moment glijdt de vrouw uit en valt ze naar beneden tot aan de verdiepingsvloer. Hierbij loopt ze een scheur op in een pees in haar rechter schouderblad. Ter behandeling gaat ze dezelfde dag nog naar het ziekenhuis.

Letsel na val

Ondanks dat de vrouw veiligheidsschoenen droeg die door het het uitzendbureau ter beschikking waren gesteld, kon het ongeval toch gebeuren. Alle tredevlakken van de trap waren voorzien van rubberen, antislip strips welke zo’n 10 jaar oud waren. Deze strips waren ten tijde van het ongeval echter uitgehard en glad. Daarnaast wordt de trap nog gladder door het materiaal (gepolijst marmer), de vele aanwezige koekkruimels en de aanwezigheid van een vettige substantie op de treden.

Arbeidsinspectie

In eerste instantie ontkent het bedrijf dat er een ongeval is gebeurd. Daarop schakelt het slachtoffer LetselPro in, die de vrouw adviseert om het bedrijfsongeval zo snel mogelijk te melden bij de Arbeidsinspectie. Deze blijkt al bekend te zijn met meerdere bedrijfsongevallen in de betreffende koekfabriek en legt na onderzoek een boeterapport op. Het bedrijf is in overtreding, omdat er sprake is van een onveilige toegang tot de arbeidsplaats, doordat de treden van de trap zeer glad waren én vanwege het feit dat het meldingsplichtige bedrijfsongeval met letsel tot gevolg nooit door de werkgever is gemeld bij de Arbeidsinspectie.

Schadevergoeding

Naar aanleiding van het rapport van de Arbeidsinspectie wordt de aansprakelijkheid voor het bedrijfsongeval erkend door de verzekeraar van de werkgever. Vervolgens ontstaat er een medische discussie over het causale verband tussen de klachten en het ongeval. Om deze discussie te beslechten wordt er een orthopedische expertise verricht met als conclusie dat de schouderklachten het directe gevolg zijn van het ongeval. Aangezien deze klachten leiden tot diverse beperkingen, vooral in de uitvoering van haar werkzaamheden en huishoudelijke taken, is er sprake van letselschade als gevolg van het ongeval. Recent werd deze letselschade claim afgewikkeld voor een bedrag van €67.000,00. Dit, tot volle tevredenheid van de vrouw.

Contact

Bent u ook betrokken geraakt bij een bedrijfsongeval? Een jurist van LetselPro voorziet u van gratis advies over de te nemen stappen om uw letselschade vergoed te krijgen. Neem hiervoor contact op middels het online contactformulier of neem telefonisch contact op via 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest!