Een 20-jarige man is tijdens zijn werk in een bedrijfshal door een draaiende kraan geraakt en van een laadbak gevallen. Door dit arbeidsongeval heeft de jongeman zowel materiële als immateriële schade opgelopen. LetselPro heeft hem ondersteund in het claimen van letselschadevergoeding.

Toedracht

De betrokkene was met een collega een kraan op een vrachtwagen aan het monteren en dit was uiteindelijk klaar. Zijn collega bediende de kraan terwijl de betrokkene nog op de vrachtwagen stond. Hij kreeg een zwiep van de kraan en viel 1,5 meter lager op de grond op zijn linkerzijde. Hij had direct pijn aan zijn linkerheup en aan zijn linkerpols.

Klachten

In het ziekenhuis werden foto’s van zijn heup en pols gemaakt, maar op beide plekken werd geen breuk gezien. In de periode daarna namen de klachten van de heup langzamerhand af. De klachten van de pols namen echter alleen maar toe, waardoor het slachtoffer nog diverse artsen en therapeuten moest bezoeken. Al met al is de 20-jarige man ondanks alle ingrepen en therapie niet klachtenvrij geraakt. Hij had zo veel last van zijn pols dat het gedeeltelijk vastzetten van de pols werd overwogen. Deze oplossing zag de betrokkene echter niet zitten.

Hobby’s en sport

De jongeman deed in het verleden aan rallyrijden. Hierbij moet met veel kracht en dynamiek gestuurd worden, maar vanwege het voorgevallen bedrijfsongeval is dit niet meer mogelijk. Daarnaast deed hij veel in het opknappen en onderhouden van zijn rallyauto, maar ook van oldtimers en meerdere andere voertuigen. Dit gaat niet goed meer, omdat hij de pols onvoldoende krachtig of in afwijkende posities in kan zetten.

Beëindiging tijdelijke arbeidsovereenkomst

Ten tijde van het bedrijfsongeval was de jongeman in het kader van zijn BBL-opleiding werkzaam als monteur en keurmeester van hydraulische kranen. Het was de bedoeling om uiteindelijk fulltime als chef werkplaats aan de slag te gaan. Na het arbeidsongeval raakte hij arbeidsongeschikt. De tijdelijke arbeidsovereenkomst werd door de werkgever beëindigd en vervolgens ontving het slachtoffer een Ziektewetuitkering en daarna een WIA-uitkering.

Re-integratie

In overleg tussen de betrokken partijen is een arbeidsdeskundige ingeschakeld om de jongeman re-integratiebegeleiding te bieden. Volgens de arbeidsdeskundige is de man niet geschikt voor eigen werk en dient hij begeleid te worden naar passend werk. Een beroepskeuzeonderzoek werd verricht en volgens de arbeidsdeskundige is de complicerende factor dat de jongeman alleen met zijn handen wil werken. Hij heeft aangegeven dat hij graag aan de slag wil gaan als vrachtwagenchauffeur, waarbij de ingeschakelde arbeidsdeskundige het slachtoffer begeleidt via een opleiding naar een nieuwe baan.

Het werk als vrachtwagenchauffeur gaat hem goed af en hij heeft het ook erg naar zijn zin bij zijn nieuwe werkgever. Er wordt goed rekening gehouden met zijn belastbaarheid en zijn werkgever denkt hierin volgens de betrokkene ook goed mee. Het rijden vraagt weinig belasting van de hand. Desondanks ervaart hij ’s avonds af ent toe toch meer pijnklachten, waardoor hij de hand dan rust moet gunnen. Daardoor is het noodzakelijk om de woensdag als rustdag te nemen. In de vrachtwagen is een beugel geplaatst, waar de jongeman bij het instappen zijn linkerarm omheen kan slaan, zodat hij zich op die manier min of meer omhoog kan trekken. De beugel is voor hem een handige en praktische ondersteuning. De betrokkene heeft uiteindelijk een contract voor onbepaalde tijd aangeboden gekregen als vrachtwagenchauffeur voor 32 uur per week.

Afwikkeling

Deze letselschadezaak werd door de letselschadespecialisten van LetselPro afgehandeld met de aansprakelijke verzekeraar voor een bedrag van € 400.000,00 onder meer als vergoeding voor zijn verlies van arbeidsvermogen.

Bent u ook slachtoffer geworden van een dergelijk bedrijfsongeval en wilt u letselschadevergoeding claimen? Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact met ons op! Onze letselschadespecialisten helpen u graag verder met uw zaak.

Doe de letselschadetest!