Door de hoge snelheden, beperkte bescherming van kleding en de kwetsbaarheid van een tweewieler is een motor een van de meest kwetsbare vervoersmiddelen. Helaas heeft een motorongeluk dan ook vaak ernstig letsel tot gevolg. Door dit ernstige letsel, zijn de financiële gevolgen voor het slachtoffer ook groot. Neem daarom na een motorongeluk zo snel mogelijk contact op met een van onze letselschadespecialisten. Zij staan u kosteloos bij, om uw schade op de aansprakelijke partij te verhalen.
Letselschade motorrijder
Een motorrijder heeft een grotere kans om, buiten eigen schuld, slachtoffer te worden van een ongeval. Motorrijders worden namelijk sneller over het hoofd gezien dan reguliere motorvoertuigen. Als slachtoffer van een motorongeval heeft u recht op een volledige vergoeding van de geleden letselschade. De financiële gevolgen (bijv. medische kosten maar, ook opgelopen studievertraging) die u ondervindt ten gevolge van een motorongeluk kunnen als letselschadeclaim worden verhaald. Daarnaast is het ook mogelijk om smartengeld te ontvangen, dit omvat een vergoeding voor het lijden dat u heeft ondergaan door het ongeval.
Aanrijding motorrijder met letsel
Bij een motorongeluk zijn de meest opgelopen letsels, rug- en nekletsel. Daarnaast worden er doorgaans ook diepe schaafwonden en botbreuken bij een dergelijk ongeval opgelopen. Waar botbreuken niet snel voor blijvend letsel zorgen, is de kans op blijvend letsel bij ernstige schaafwonden en nek- en rugletsel wel sterk aanwezig. Wanneer er blijvend letsel is opgelopen, zijn de financiële gevolgen vaak groot. Tevens is dit van grote invloed op de levensvreugde en kwaliteit van leven van het slachtoffer. Ook dit zijn een tweetal schadeposten die kunnen worden verhaald op de persoon die aansprakelijk is voor het motorongeval en diens verzekering.
Wat te doen na een motorongeluk?
Bij een motorongeluk is het, net als bij ieder ander verkeersongeval, belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te verkrijgen omtrent de aansprakelijkheid. Het documenteren van bewijs is een zeer belangrijk onderdeel hiervan. Het helpt om direct foto’s te nemen van de verkeerssituatie en getuigen te verzamelen. Indien dit in eerste instantie onmogelijk is, is het van belang dat dit zo snel mogelijk gebeurt (wanneer er sprake is van twijfel omtrent de aansprakelijkheid).
Tevens is het belangrijk om zo snel mogelijk een huisarts of de eerste hulp te bezoeken. Zo worden uw klachten gedocumenteerd en is in een later stadium altijd aan te tonen dat deze klachten zijn ontstaan door het ongeval. Onze letselschadespecialisten zullen u helpen bij zowel het bewijzen van de aansprakelijkheid, als bij het bewijzen van het causale verband (oorzaak-gevolg) tussen uw letsel en het motorongeval
Vrijblijvend juridische bijstand na motorongeluk
Heeft u letsel opgelopen bij een motorongeluk? Dan heeft u recht op juridische hulp! De aansprakelijke partij dient de kosten die u maakt voor juridische hulp te vergoeden. Zodoende kunnen wij u gratis bijstaan bij het verhalen van uw letselschade. Als blijkt dat u uiteindelijk toch geen recht heeft op een letselschadevergoeding, blijft onze hulp gratis. U loopt dus geen enkel financieel risico.
Leg vrijblijvend uw zaak aan ons voor! Wij zullen u altijd van een advies voorzien, zelfs wanneer wij u niet kunnen bijstaan. U kunt contact met ons opnemen via het algemene telefoonnummer 085 – 025 00 60 of maak gebruik van ons online contactformulier.
Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragenWat zijn de meest voorkomende klachten na een verkeersongeval?
Nekklachten na een aanrijding of kop-staartbotsing komen veel voor. Nekpijn brengt vaak veel bijkomende klachten met zich mee, zoals uitstralingspijn naar de rug, schouders en armen, hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen en duizeligheid. Deze symptomen kunnen duiden op een whiplash, dit is namelijk het meest voorkomende letsel na een verkeersongeval. Daarbij kunnen nekklachten naar aanleiding van een ongeval steeds erger worden en langdurig aanhouden.
Wanneer is iemand aansprakelijk voor letselschade van een ander?
Indien de letselschade van het slachtoffer het gevolg is van het verkeerde en / of onrechtmatige handelen van de veroorzaker. Met andere woorden, er moet een oorzakelijk (causaal) verband bestaan tussen het gewraakte handelen van de aansprakelijke partij en de door het slachtoffer geleden letselschade.
Wanneer kan ik een letselschadevergoeding claimen?
Om in aanmerking te komen voor een letselschadevergoeding dient aan een tweetal punten te worden voldaan. Ten eerste moet de aansprakelijkheid worden vastgesteld. In veel gevallen is direct duidelijk wie er aansprakelijk is voor het ongeval. Echter kan het zijn dat de betrokken partijen het niet eens zijn over de schuldvraag. In het ergste geval dient een rechter te beslissen wie er schuldig is aan het veroorzaken van het ongeval.
Ten tweede dient het causale verband te worden aangetoond. Dit wil zeggen dat moet worden aangetoond dat de letselschade die het slachtoffer heeft opgelopen gevolg is van het ongeval. Het aantonen van het causale verband is in veel gevallen niet eenvoudig. Een letselschadespecialist van LetselPro helpt u bij het snel en correct afwikkelen van deze twee punten, waardoor het verkrijgen van een letselschadevergoeding geen langdurig traject wordt.
Welk letsel komt vaak voor bij een motorongeluk?