16 maart 2015

Eerder schreven wij al over het feit dat het verminderen van verkeersdoden grote prioriteit heeft bij de overheid en over de maatregelen die genomen kunnen worden om het aantal verkeersongevallen te doen afnemen. Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) meldde onlangs dat het aantal dodelijke verkeersongevallen op provinciale wegen significant is gedaald in de afgelopen 10 jaar. Het aantal doden daalde van 249 in 2003 tot 100 in 2013. Echter, provinciale wegen blijven de meest gevaarlijke wegen in Nederland.

Provinciale wegen nog steeds onveilig

Ondanks dat het aantal dodelijke verkeersongevallen fors afnam, zijn provinciale wegen nog steeds de wegen waar het wat betreft veiligheid nog vele malen beter kan en moet. Alle provinciale wegen bij elkaar beslaan slechts 6% van het totale wegennet van Nederland. Toch gebeurt 25% van alle verkeersongevallen op provinciale wegen. De slechte verlichting, obstakels en sloten langs de weg en het ontbreken van een middenberm zorgen voor veel letselschade in het verkeer.

1,2 miljard euro investeren in verkeersveiligheid

Om de verkeersveiligheid op de provinciale wegen sterk te verbeteren, is er volgens de ANWB 1,2 miljard euro nodig in de komende 20 jaar. Positief, is dat veel politieke partijen in hun verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten verkiezingen hebben aangegeven dat zij veel geld willen investeren in het verbeteren van de verkeersveiligheid.

De vraag is echter of de provinciebestuurders dit na de verkiezingen van 18 maart aanstaande ook echt op het collegeprogramma zetten. Om de provinciebestuurders te herinneren aan hun belofte, stuurt de ANWB hun een maand na de verkiezingen een brief om hen te wijzen op hun verantwoordelijkheden. Hiermee hoopt zij af te dwingen dat verkeersveiligheid een belangrijk punt op de agenda’s van de bestuurders blijft.

Gratis juridische hulp bij letselschade in het verkeer

Letselschade in het verkeer opgelopen? Bent u op zoek naar gratis juridische hulp? Wij helpen u kosteloos bij het claimen van uw schadevergoeding op de aansprakelijke partij. U hoeft zich geen zorgen te maken over (hoge) kosten bij het inschakelen van onze hulp. Onze hulp is voor u namelijk altijd gratis! Stel uw vraag via ons online contactformulier of door telefonisch contact met ons op te nemen via het telefoonnummer 085 – 025 00 60.

 
Doe de letselschadetest!