Laat de letselschade van een auto ongeluk in kaart brengen bij LetselPro. Het oplopen van letselschade bij een auto ongeluk is op zijn zachts gezegd vervelend. Het komt geregeld voor dat de gevolgen voor de slachtoffers van auto ongelukken ver strekkend zijn. Wij halen dan ook veel voldoening uit het feit dat wij slachtoffers kunnen helpen om hun leven weer op de rit te krijgen. Daarbij is onze hulp voor het slachtoffer altijd kosteloos! Mocht u door een auto ongeluk letselschade hebben opgelopen, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor kosteloze hulp!
Wat te doen na een auto ongeluk?
Bij een auto ongeluk met letsel tot gevolg is het belangrijk om zo snel mogelijk alles vast te leggen. Dit helpt bij de uiteindelijke afhandeling van de claim voor letselschade van een verkeersongeval. Onderstaand ziet u een overzicht van belangrijke aandachtspunten na een auto ongeluk.
- Zorg ervoor dat u en andere betrokkenen eerst in veiligheid komen. Schakel vervolgens de hulpdiensten in door te bellen naar 112.
- Neem foto’s van het ongeval (de verkeerssituatie en de schade aan de voertuigen) en van uw letsel.
- Vul het schadeformulier in en noteer de gegevens van alle betrokkenen.
- Vraag getuigen naar hun naam en telefoonnummer, zodat zij bij discussie aangaande de aansprakelijkheid gehoord kunnen worden.
- Laat uw letsel zo spoedig mogelijk behandelen/beoordelen bij de huisarts of Eerste Hulp. Dit wordt geregistreerd in uw medisch dossier, waardoor later altijd duidelijk is dat de klachten zijn ontstaan na het auto ongeluk.
- Schakel de hulp in van een deskundig letselschadebureau als LetselPro. Het kost u niets en u bent ervan verzekerd dat uw letselschade in zijn geheel wordt vergoed door de aansprakelijke partij.
Wanneer er sprake is van een ernstig ongeluk en u bent meegenomen door een ambulance, dan kunt u uiteraard de bovenstaande stappen niet nemen. Vaak zal de politie hierbij wel foto’s nemen die de toedracht van het auto ongeluk verduidelijken. Tevens is hierbij ook direct het verband gelegd tussen het ongeval en uw letsel.
Letselschade na een auto ongeluk
Letselschade bij een auto ongeluk als een kettingbotsing of kop-staartbotsing, bestaat vaak uit nek- en rugletsel. Het meest voorkomende letsel bij een auto ongeluk is een whiplash. Doorgaans is dit een moeilijk te behandelen letsel, waardoor het slachtoffer veel hinder ondervindt van de gevolgen van het ongeval. Dit leidt vaak tot grote financiële gevolgen die uiteraard vergoed dienen te worden. Om deze reden is het dan ook belangrijk om de hulp in te schakelen van een van onze juristen. Niet alleen nemen zij een hoop zorgen bij u weg, maar zij zorgen er ook voor dat er geen schadeposten worden vergeten, u op tijd voorschotten ontvangt op uw schadevergoeding en uw claim zo snel mogelijk wordt afgehandeld.
Claimen van letselschadevergoeding
LetselPro kan u uitstekend bijstaan tijdens het claimen van uw letselschade. Het claimen van uw letselschade kan zoals gezegd veel tijd en moeite in beslag nemen. Bij LetselPro werken we met ervaren letselschadespecialisten met jarenlange expertise op het gebied van letselschade. Onze specialisten zijn uitsluitend geen advocaten, maar gespecialiseerde juristen. Onze gespecialiseerde juristen hebben vele malen meer ervaring dan een advocaat op het gebied van letselschade en kunnen u perfect bijstaan tijdens het afhandelen van de letselschadeclaim. Mocht er onverhoopt toch een advocaat nodig zijn om de zaak bij de rechter af te handelen, schromen wij niet om een advocaat in te schakelen.
Hulp na auto ongeluk met letsel
Schakel direct vrijblijvende en kosteloze hulp in van ons letselschadebureau! U loopt geen financieel risico, doordat wij zelf de kosten dragen als later blijkt dat u geen recht heeft op een schadevergoeding. Leg vrijblijvend uw zaak aan ons voor via het online contactformulier of bel ons op het telefoonnummer 085 – 025 00 60.
Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragenAangereden door een auto, wat nu?
Bij een aanrijding met letsel, is het natuurlijk van het grootste belang dat u en andere betrokkenen eerst veilig zijn en zo nodig worden behandeld door medisch personeel (ter plaatse of in het ziekenhuis). Opvolgend zijn er een tweetal zaken die zeer belangrijk zijn. Ten eerste is het belangrijk dat u uw klachten/letsel laat documenteren door u dezelfde dag (of zo snel mogelijk) te laten behandelen door uw huisarts of naar de eerste hulp te gaan. Hierdoor komt het in uw medisch dossier te staan en is het eenvoudiger aan te tonen dat uw klachten het gevolg zijn van de aanrijding.
Ten tweede is het belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te verkrijgen over de toedracht van het verkeersongeval; oftewel, wie is er aansprakelijk? Foto’s maken van het ongeval en de verkeerssituatie kunnen helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.
Wat is letselschade?
Letselschade ontstaat wanneer een persoon door toedoen van iemand anders lichamelijk of geestelijk letsel oploopt. Dergelijke letselschade kan ontstaan bij een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, na een medische fout of door een gebrekkig product.
Wat zijn de meest voorkomende klachten na een verkeersongeval?
Nekklachten na een aanrijding of kop-staartbotsing komen veel voor. Nekpijn brengt vaak veel bijkomende klachten met zich mee, zoals uitstralingspijn naar de rug, schouders en armen, hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen en duizeligheid. Deze symptomen kunnen duiden op een whiplash, dit is namelijk het meest voorkomende letsel na een verkeersongeval. Daarbij kunnen nekklachten naar aanleiding van een ongeval steeds erger worden en langdurig aanhouden.