Heeft u letselschade opgelopen door een ongeluk in de regio van Winschoten? Schakel dan nu direct de kosteloze hulp in van de juristen van LetselPro. Onze juristen werken alleen aan letselschade zaken, waardoor zij enorm gespecialiseerd zijn in deze kant van het vak. Wanneer u letselschade oploopt door een ongeluk, zonder hier zelf schuldig voor te zijn, heeft u hoogstwaarschijnlijk recht op een letselschadevergoeding. U zult bij ons gedurende het gehele proces worden ondersteund door onze specialisten.
Hulp bij letselschade van LetselPro in Winschoten
- Altijd kosteloze hulp van onze specialisten
- Alle kostenposten nauwkeurig berekend door onze rekenkundige
- We richten ons altijd op de hoogst mogelijk vergoeding
- Onze juristen nemen de taken uit handen zodat u kunt focussen op uw herstel
Letselschade opgelopen op het werk in Winschoten
Mocht u op het werk, buiten uw schuld om, letselschade hebben opgelopen in Winschoten, oftewel de Molenstad van Nederland, dan heeft u recht op een schadevergoeding voor het opgelopen letsel. Het in aanmerking komen voor een letselschadevergoeding door een ongeval op het werk kent een aantal eisen. Zo dient het ongeval tijdens werktijd plaats te vinden, behoort het opgelopen letsel daadwerkelijk het gevolg te zijn van ditzelfde ongeval en moet het verband tussen het letsel en het ongeval ook kunnen worden aangetoond. Bij het aantonen hiervan komt dan ook vaak een medisch adviseur te pas, waarbij bewijzen worden verzameld van het op werk opgelopen letsel.
Claim een letselschadeschadevergoeding met LetselPro
LetselPro kan u helpen met het claimen van een letselschadevergoeding, en dat geheel kosteloos. Onze juristen verhalen alle gemaakte kosten bij de tegenpartij, waardoor u onze hulp voor u kosteloos is. Om het u makkelijk te maken kunnen we u overal in Nederland te woord staan, en kunnen we zelfs langs huis komen als u dat wenst. Natuurlijk is online, of bij ons op kantoor ook een optie. Het ligt eraan wat u zelf fijn vindt, zolang uw herstel maar centraal staat.
Contact met LetselPro in Winschoten
Neem nu contact op met LetselPro om een vrijblijvend advies te krijgen. We geven direct een indicatie of uw zaak, en de daarbij behorende schadevergoeding, te behalen is. Het is mogelijk om telefonisch contact op te nemen via 085-0250060, of door het invullen van ons online contactformulier.
Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragenKan ik mijn werkgever aanspreken voor een bedrijfsongeval?
De aansprakelijkheid voor een bedrijfsongeval ligt vaak bij de werkgever. Alleen wanneer de werkgever voor een volkomen veilige werkplek heeft gezorgd, is de werkgever namelijk niet aansprakelijk. In de praktijk kan de werkgever bijna altijd met succes aansprakelijk gesteld worden voor het bedrijfsongeval.
Het is niet fijn om uw huidige werkgever aansprakelijk te stellen, echter werkgevers zijn voor bedrijfsongevallen verzekerd en heeft het geen impact op het bedrijf. Wanneer u uw werkgever aansprakelijk stelt hoeft u zich dus niet schuldig te voelen, u bent immers slachtoffer en u heeft recht op een vergoeding voor de negatieve gevolgen die hieruit voortkomen.
Wanneer is mijn werkgever aansprakelijk voor een bedrijfsongeval?
Voor bijna elk bedrijfsongeval is de werkgever aansprakelijk. Slechts in een enkel geval kan de werkgever niet aansprakelijk worden gesteld. Zoals in de wet staat, dient de werkgever ervoor te zorgen dat de werkomgeving veilig is ingericht. Het komt erop neer dat iedere mogelijke veiligheidsmaatregel genomen moet worden. Hieronder wordt verstaan dat:
- er een veilige werkplek gecreëerd is;
- u afdoende veiligheidsinstructies heeft gehad én deze regelmatig worden herhaald en gecontroleerd;
- uw werkgever er redelijkerwijs rekening mee moet houden dat de veiligheidsinstructies niet altijd worden nageleefd;
- er voldoende middelen ter beschikking worden gesteld voor uw veiligheid (denk aan veiligheidshelm, -schoenen en beschermende kleding);
- de werkgever dient er rekening mee te houden dat de werknemer fouten kan maken.
Wat is werkgeversaansprakelijkheid?
Wanneer u tijdens het verrichten van uw werkzaamheden bij uw werkgever een ongeval overkomt, kunnen de gevolgen daarvan groot zijn. Mogelijk moet u als gevolg van het ongeval (medische) onkosten maken of is het letsel zo ernstig dat u (geheel) niet meer kunt werken.
De wetgever heeft de werkgeversaansprakelijkheid geregeld in het artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek.
Zorgen voor een veilige werkomgeving, het verstrekken van speciale beschermingsmiddelen, maar ook het geven van instructies én toezien op de naleving daarvan. Dit zijn enkele voorbeelden van de verplichtingen voor werknemers om in het kader van de veiligheid van haar werknemers al het mogelijke te doen wat redelijkerwijze van hem verwacht kan worden.
De werkgever is niet aansprakelijk indien hij aantoonbaar aan alle wettelijke voorzorgsmaatregelen heeft voldaan. De bewijslast daarvan ligt echter bij de werkgever. In alle andere gevallen zal veelal sprake zijn van werkgeversaansprakelijkheid. Dit geldt in bepaalde gevallen ook ten aanzien van zzp-ers en vrijwilligers die voor een werkgever werkzaam zijn. Er dient dan in ieder geval sprake te zijn van ondergeschiktheid.