Een aanrijding van achteren kan ernstige gevolgen hebben. Het is zelfs de meest voorkomende oorzaak van letselschade. Door de plotselinge inslag van achteren kunnen er allerlei klachten ontstaan. Veel gehoorde klachten zijn nekklachten (whiplash) en rugklachten. Bent u betrokken geraakt bij een aanrijding van achteren? Neem dan direct vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor een schadevergoeding te bespreken!
Aanrijding van achteren, wat nu?
Onderstaand leest u in het kort wat de gang van zaken is bij een aanrijding van achteren.
- Ervaart u klachten na de aanrijding van achteren? Laat u dan zo spoedig mogelijk onderzoeken door een medisch specialist.
- Juridische hulp kunt u het best zo vroeg mogelijk bij uw zaak betrekken. Deze kan u adviseren om alles zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen. Onze hulp is voor u altijd kosteloos.
- De achteroprijder is doorgaans de aansprakelijke partij. Deze dient schriftelijk aansprakelijk te worden gesteld.
- De totale som van uw letselschade dient te worden berekend en iedere afzonderlijke schadepost onderbouwd. Wij hebben hiervoor onze eigen rekenkundige in dienst.
- Er zal met de verzekeraar van de aansprakelijke partij onderhandeld moeten worden om tot een overeenkomst te komen. Indien gewenst kan alvorens overeenstemming te hebben bereikt een voorschot worden geëist op de uiteindelijke letselschadevergoeding.
- In een gering aantal zaken komt het niet tot een overeenstemming van de hoogte van de schadevergoeding. In dat geval zal er een gerechtelijke procedure worden gestart.
De voordelen van juridische hulp
Een belangenbehartiger in de arm nemen is in het geval van een aanrijding van achteren zéér aan te raden. Immers loopt u hierbij geen enkel financieel risico. Onze kosten verhalen wij namelijk op de aansprakelijke partij. Los daarvan kent het een aantal grote voordelen bij het claimen van zoiets belangrijks als een letselschadevergoeding. Wij sommen een aantal van de grootste voordelen voor u op.
- Wij ontzorgen u zoveel mogelijk. Dit stelt u in staat zich te focussen op het herstel van uw letsel.
- Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk voor uw letselschade en bewaken hierbij de verjaringstermijn.
- Het in kaart brengen van alle schadeposten is zeer specialistisch werk. Tevens dienen alle schadeposten te worden onderbouwd en dient aangetoond te worden dat dit voortvloeit uit het ongeval. Dit stelt u in staat om de hoogst mogelijke schadevergoeding te claimen.
- Zonder juridische hulp zal de verzekeraar u onder druk proberen te zetten om u akkoord te laten gaan met een veel te laag letselschadebedrag. Met professionele juridische hulp staat u sterk in uw schoenen en kan de verzekeraar u niet onder druk zetten.
Kosteloze hulp na een aanrijding van achteren
Wilt u zich kosteloos laten bijstaan door onze letselschadespecialisten? Leg uw zaak telefonisch aan ons voor en ontvang direct eerlijk en vrijblijvend advies. U kunt ons tijdens kantoortijden bereiken op het telefoonnummer 085 025 00 60. Buiten kantoortijden kunt u ons contactformulier invullen. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.
Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragenAangereden door een auto, wat nu?
Bij een aanrijding met letsel, is het natuurlijk van het grootste belang dat u en andere betrokkenen eerst veilig zijn en zo nodig worden behandeld door medisch personeel (ter plaatse of in het ziekenhuis). Opvolgend zijn er een tweetal zaken die zeer belangrijk zijn. Ten eerste is het belangrijk dat u uw klachten/letsel laat documenteren door u dezelfde dag (of zo snel mogelijk) te laten behandelen door uw huisarts of naar de eerste hulp te gaan. Hierdoor komt het in uw medisch dossier te staan en is het eenvoudiger aan te tonen dat uw klachten het gevolg zijn van de aanrijding.
Ten tweede is het belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te verkrijgen over de toedracht van het verkeersongeval; oftewel, wie is er aansprakelijk? Foto’s maken van het ongeval en de verkeerssituatie kunnen helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.
Wat zijn de meest voorkomende klachten na een verkeersongeval?
Nekklachten na een aanrijding of kop-staartbotsing komen veel voor. Nekpijn brengt vaak veel bijkomende klachten met zich mee, zoals uitstralingspijn naar de rug, schouders en armen, hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen en duizeligheid. Deze symptomen kunnen duiden op een whiplash, dit is namelijk het meest voorkomende letsel na een verkeersongeval. Daarbij kunnen nekklachten naar aanleiding van een ongeval steeds erger worden en langdurig aanhouden.
Welke verjaringstermijn geldt er bij een verkeersongeval?
Veruit de meeste letselschadegevallen zijn het gevolg van een verkeersongeval. Bij een verkeersongeval, waarbij een motorrijtuig zoals een auto, vrachtauto, scooter of bromfiets betrokken is, is in de regel de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) van toepassing. Op grond hiervan kan naast de bestuurder van het motorrijtuig ook de WAM-verzekeraar aansprakelijk worden gesteld. Hiervoor geldt een verjaringstermijn van drie jaar en tegenover de aansprakelijke bestuurder geldt in die gevallen een termijn van vijf jaar.
Zolang er met de verzekeraar wordt onderhandeld kan de zaak niet verjaren. Iedere onderhandeling stuit de verjaring.