In augustus 2010 werd een vrouw in een rolstoel bij een verkeersongeval aangereden door een auto. De vrouw reed met haar rolstoel op het fietspad en werd bij een voorrangskruispunt door de auto, waarvan de bestuurder haar over het hoofd zag, aangereden. Als gevolg van de aanrijding kwam de vrouw hard ten val op het asfalt.
Langdurige revalidatie na verkeersongeval
Door het verkeersongeval liep het slachtoffer ernstig letsel op aan haar hoofd en brak ze haar onderbeen. Ze lag negen dagen in het ziekenhuis en moest vervolgens nog eens vijf maanden revalideren in een revalidatiecentrum. Voor het verkeersongeval was de vrouw al vanaf haar geboorte lichamelijk beperkt. Ze heeft nooit kunnen lopen en deed alles in huis kruipend. Door het verkeersongeval moest ze, nadat ze uit het ziekenhuis was ontslagen, opnieuw leren kruipen.
Aansprakelijkheid letsel vaststellen
De aansprakelijkheid voor het verkeersongeval werd door de verzekeraar van het slachtoffer op basis van het ingevulde aanrijdingsformulier keer op keer afgewezen. De tegenpartij was van mening dat de vrouw in de rolstoel de auto voorrang had moeten verlenen. Dit, om de reden dat de auto van rechts kwam. Tevens bleek dat de aanwezige politie geen proces verbaal had opgemaakt. Om de aansprakelijkheid vast te stellen deed letselschadebureau LetselPro een plaatsopname. Hiermee kon worden bepaald wie nu daadwerkelijk aansprakelijk was voor het toegebrachte letsel.
Smartengeld als vergoeding voor gederfde levensvreugde
Uiteindelijk vond LetselPro de aansprakelijke verzekeraar bereid om de letselschade van het slachtoffer te vergoeden. Naast wat medische kosten kreeg de vrouw voornamelijk smartengeld uitgekeerd vanwege gederfde levensvreugde die was ontstaan door het langdurige verblijf in het revalidatiecentrum. LetselPro wikkelde deze zaak recentelijk af met een letselschadevergoeding van €10.000,- waarmee het slachtoffer een lang gekoesterde wens, in de vorm van een geheel verzorgde vakantie, in vervulling kon laten gaan. De vakantie heeft de vrouw geholpen een zeer vervelende tijd achter zich te laten.
Tips omtrent bewijslast
Mocht u slachtoffer zijn van een ongeval, maak dan foto’s van de situatie en uw schade. Ook enige tijd nadat het ongeval heeft plaatsgevonden, kan het voor de bewijslast nog van grote waarde zijn dat u foto’s heeft. Onderschat het belang van goede foto’s dan ook nooit! Vul tevens te allen tijde het aanrijdingsformulier volledig en zorgvuldig in en laat eventuele getuigen zo snel mogelijk een verklaring op papier zetten. Op deze wijze stelt u het noodzakelijke bewijs veilig en voorkomt u een mogelijke langdurige discussie over de toedracht en aansprakelijkheid van het ongeval.
Bent u betrokken geraakt bij een verkeersongeval en heeft u hierbij letselschade opgelopen? Neem dan contact op met letselschadebureau LetselPro. Wij helpen u graag de maximale letselschadevergoeding te behalen waar u recht op heeft!