Een 17-jarig meisje werd op een scooter afgesneden door een vrachtwagen die rechtsaf sloeg en haar niet zag. Ze kwam onder de oplegger terecht en raakte bekneld tussen het wegdek, de scooter en de oplegger. Mogelijk was ze even bewusteloos en de vrachtwagen moest achteruitrijden om haar te bevrijden.

De opgelopen letselschade

Na het scooterongeluk werd het meisje per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar ze uitgebreid werd onderzocht. Ze bleek een gebroken rug te hebben en werd opgenomen voor bedrust. Ze droeg drie maanden een niet-afneembaar korset. Na deze periode mocht het korset af, maar ze bleef veel pijn houden. Via de huisarts zocht ze een second opinion in een ander ziekenhuis, waar ze fysiotherapie en pijnmedicatie kreeg. De pijnklachten bleven echter aanhouden. Uiteindelijk was een spondylodese, waarbij wervels worden vastgezet, de enige overgebleven behandelmogelijkheid, maar ze was hier nog te jong voor.

Studie en werk

Op het moment van het ongeval had het slachtoffer een bijbaan in een supermarkt en volgde ze een opleiding tot Management- en Directiesecretaresse. Door haar klachten en beperkingen kon ze deze opleiding niet afronden en moest ze veel verzuimen. Ze kreeg weinig begrip van haar omgeving en stopte uiteindelijk met de opleiding. Ze werd voor meer dan 80% afgekeurd en kwam in de Wajong terecht. Haar beperkingen betroffen onder andere tillen, dragen, duwen, trekken, staan, lopen, zitten, traplopen, hurken, knielen, werken boven schouderhoogte, bukken en gebukt werken, klimmen en klauteren.

Het aanvragen van een second opinion

De aansprakelijke verzekeraar probeerde de letselschadezaak snel af te handelen met een aanbod van € 42.500,00, voornamelijk voor smartengeld. De overige schadeposten werden minimaal gewaardeerd of zelfs niet in kaart gebracht. De tegenpartij zag namelijk geen verlies van arbeidsvermogen, omdat de Wajong-uitkering na het ongeval hoger was dan haar inkomen uit haar bijbaan voor het ongeval. Haar toenmalige belangenbehartiger adviseerde haar dringend om akkoord te gaan met het voorstel, waarna ze contact opnam met LetselPro voor een second opinion.

Overname dossier door LetselPro

LetselPro adviseerde haar om niet akkoord te gaan met het voorstel en nam het dossier over. De dossierbehandelaar van de verzekeraar bleef moeilijk doen over de (medische) causaliteit, het oorzakelijke verband tussen haar klachten en het ongeval, en daarmee met haar schade en het ongeval. Ze schreef onder andere dat de jonge vrouw met haar Wajong-uitkering na het ongeval meer inkomenszekerheid had dan haar leeftijdsgenoten en dat ze vanwege haar kinderwens nooit veel meer zou hebben verdiend dan haar Wajong-uitkering. Bovendien zou ze na het ongeval nog in staat zijn om een hoger inkomen te genereren dan haar uitkering. Deze uitspraken vielen het slachtoffer zwaar.

Regeling

Uiteindelijk wist LetselPro deze letselschadezaak te regelen voor een letselschadebedrag van € 425.000,00, het tienvoudige van het eerste voorstel waarmee de tegenpartij haar probeerde af te schepen.

Wanneer u een scooterongeluk heeft gehad waar u niet schuldig van bent, dan is het zeer waarschijnlijk dat u recht heeft op een letselschadevergoeding. Neem daarom geheel kosteloos en vrijblijvend contact met ons op! Wij helpen u graag verder met uw zaak, zodat u zo spoedig mogelijk kunt herstellen.

Doe de letselschadetest!