De wegen in Nederland worden steeds drukker. Hierdoor is de kans op een ongeluk op het wegdek steeds groter. Zo hebben er in 2021 ongeveer 23.000 mensen matig tot ernstig letsel opgelopen door een verkeersongeluk. De meest voorkomende vorm van letsel bij een verkeersongeluk is echter het oplopen van een whiplash. Gebeurt dit buiten eigen schuld om? Dan is hier een letselschadevergoeding voor te verkrijgen.
Oplopen van een whiplash
Het oplopen van een whiplash gebeurt dus vaak bij een verkeersongeluk. Zo kan het gebeuren dat een auto achterop een andere auto rijdt, waardoor de bestuurder plotseling tot stilstand komt en het hoofd, met daarbij de nek, een flinke klap ontvangt. De bestuurder die hierbij achterop de ander rijdt is vaak aansprakelijk. In het geval van een kettingbotsing zijn er echter meerdere bestuurders betrokken en is de aansprakelijkheid te onderzoeken, waarbij zonder twijfel de nodige discussies ontstaan.
Een whiplash is complex
Uiteraard is bij een letselschadeclaim een bedrag in te schatten welke geclaimd dient te worden. Bij een whiplash kan dit een complexe rekensom worden, aangezien er rekening gehouden dient te worden met allerlei verschillende schadeposten. Onze letselschadejuristen en rekenkundigen zijn hier echter in gespecialiseerd en zullen iedere schadepost boven water brengen voor uw opgelopen whiplash.
Klachten van whiplash
De meeste klachten van een whiplash houden 4 tot 6 weken aan. Hierbij is te denken aan bijvoorbeeld oorsuizen, misselijkheid, vermoeidheid en zelfs geheugenstoornissen. Wanneer de klachten langer dan 3 maanden aanhouden is te spreken van een chronische whiplash. Dit komt bij 14 – 24% van alle gevallen voor. In dit geval dient diegene een revalidatieprogramma te volgen om van deze klachten af te komen.
Hulp bij claimen letselschadevergoeding
Heeft u hulp nodig bij een letselschadevergoeding claimen na het oplopen van een whiplash? Neem dan contact met ons op. Onze hulp is geheel kosteloos en het eerste advies is volkomen vrijblijvend. Bij LetselPro loopt u nooit risico bij het claimen van een whiplash schadevergoeding!
Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragenAangereden door een auto, wat nu?
Bij een aanrijding met letsel, is het natuurlijk van het grootste belang dat u en andere betrokkenen eerst veilig zijn en zo nodig worden behandeld door medisch personeel (ter plaatse of in het ziekenhuis). Opvolgend zijn er een tweetal zaken die zeer belangrijk zijn. Ten eerste is het belangrijk dat u uw klachten/letsel laat documenteren door u dezelfde dag (of zo snel mogelijk) te laten behandelen door uw huisarts of naar de eerste hulp te gaan. Hierdoor komt het in uw medisch dossier te staan en is het eenvoudiger aan te tonen dat uw klachten het gevolg zijn van de aanrijding.
Ten tweede is het belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te verkrijgen over de toedracht van het verkeersongeval; oftewel, wie is er aansprakelijk? Foto’s maken van het ongeval en de verkeerssituatie kunnen helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.
Hoe ontstaat een whiplash?
Wat te doen bij een whiplash?