Een letselschadevergoeding is de vergoeding die u kunt verkrijgen wanneer u letsel heeft opgelopen door toedoen van derden. Een voorbeeld is wanneer u een ongeval heeft gehad waar u niet schuldig aan bent. Echter, het traject voordat u daadwerkelijk een dergelijke vergoeding verkrijgt, is vaak onnodig lang. Een letselschadebureau kan u alle zorgen uit handen nemen en kan ervoor zorgen dat u de meest optimale vergoeding verkrijgt!
Waaruit bestaat een letselschadevergoeding?
Letselschade is op te delen in twee categorieën: materiële schade en immateriële schade. Immateriële schade omvat alle soorten letselschade wat niet in geld valt uit te drukken. U kunt denken aan een vergoeding voor de pijn die u heeft geleden of het niet meer kunnen uitoefenen van uw hobby. De vergoeding hiervoor wordt ook wel smartengeld genoemd. Het overige deel van de letselschadevergoeding wordt gevormd door alle schadeposten die wel in geld zijn uit te drukken.
Kom ik in aanmerking?
Om in aanmerking te komen voor een letselschadevergoeding van uw letselschade dient aan een tweetal punten te worden voldaan. Ten eerste moet de aansprakelijkheid worden vastgesteld. In veel gevallen is direct duidelijk wie er aansprakelijk is voor een ongeval. Echter, het kan zijn dat de betrokken partijen het niet eens zijn over de schuldvraag. In het ergste geval dient een rechter te beslissen wie er schuldig is aan het veroorzaken van het ongeval.
Ten tweede dient het causale verband te worden aangetoond. Met andere worden, er moet worden aangetoond dat de letselschade die het slachtoffer heeft opgelopen het gevolg is van het ongeval. Het aantonen van het causale verband is in veel gevallen niet eenvoudig. Een letselschadespecialist van LetselPro helpt u bij het snel en correct afwikkelen van deze twee punten, waardoor het verkrijgen van een letselschadevergoeding geen langdurig traject wordt.
Hulp bij verkrijgen van een vergoeding voor letselschade
Wij van LetselPro kunnen u uitstekend bijstaan tijdens de afhandeling van uw letselschadeclaim. We werken met ervaren letselschadespecialisten met jarenlange expertise op het gebied van letselschade. Onze specialisten zijn geen advocaten, maar gespecialiseerde juristen. Hierdoor hebben we vele malen meer ervaring dan een advocaat op het gebied van letselschade en kunnen u perfect bijstaan tijdens het afhandelen van de letselschadeclaim. Mocht er onverhoopt toch een advocaat nodig zijn om de zaak bij de rechter af te handelen, zullen wij niet schromen een advocaat in te schakelen.
De rol van een letselschadebureau bij het verkrijgen van uw vergoeding
Een letselschadebureau is noodzakelijk bij het correct berekenen van uw letselschade. Uit onze ervaring blijkt dat er vaak een fors aantal schadeposten niet worden meegenomen in de berekening van de letselschadevergoeding. Hierdoor loopt het slachtoffer een substantieel bedrag mis. Naast dat wij bij LetselPro er alles aan doen dat u de maximale letselschadevergoeding verkrijgt, ontnemen wij alle zorgen voor u. Bovendien zal de looptijd van het letselschade traject significant dalen indien u zich laat bijstaan door een goede letselschadespecialist.
Denkt u recht te hebben op een letselschadevergoeding? Neem dan contact op met LetselPro, onze hulp is altijd kosteloos voor u! Mocht er onverhoopt geen vergoeding worden toegekend, draagt LetselPro daarvoor het financiële risico!
Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragenWaaruit bestaat een letselschadevergoeding?
Letselschade is op te delen in twee categorieën: materiële schade en immateriële schade. Immateriële schade houdt alle letselschade in die niet in geld valt uit te drukken. U kunt denken aan een vergoeding voor de pijn die u heeft geleden of het niet meer kunnen uitoefenen van uw hobby. De vergoeding hiervoor wordt ook wel smartengeld genoemd. Het overige deel van de letselschadevergoeding wordt gevormd door alle schadeposten die wel in geld zijn uit te drukken.
Hoe hoog is mijn schadevergoeding?
Waar veel slachtoffers direct benieuwd naar zijn, is de hoogte van de eventuele schadevergoeding. Dit is echter een vraagstuk waar niet direct een antwoord op te geven is. Exact de hoogte van de letselschade berekenen is namelijk een complexe taak die van veel variabelen afhankelijk is. Zo is de hoogte van het te claimen bedrag onder andere afhankelijk van de volgende schadeposten:
- de mate waarin u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt bent geraakt;
- het niet meer kunnen uitoefenen van een hobby;
- niet meer in staat zijn om het huishouden te doen;
- opgelopen pensioenschade;
- kosten voor medische hulp;
- het leed dat u heeft ondergaan en/of nog steeds ondervind.
Er zijn echter nog vele andere schadeposten. Om een exacte berekening te kunnen maken, zullen onze specialisten samen met u een dossier opstellen. Want om het totale bedrag te kunnen claimen, dienen alle schadeposten onderbouwd te worden. Door onze expertise op het gebied van letselschade, zien wij geen schadeposten over het hoofd en kan het maximale bedrag worden geclaimd.
Wanneer kan ik een letselschadevergoeding claimen?
Om in aanmerking te komen voor een letselschadevergoeding dient aan een tweetal punten te worden voldaan. Ten eerste moet de aansprakelijkheid worden vastgesteld. In veel gevallen is direct duidelijk wie er aansprakelijk is voor het ongeval. Echter kan het zijn dat de betrokken partijen het niet eens zijn over de schuldvraag. In het ergste geval dient een rechter te beslissen wie er schuldig is aan het veroorzaken van het ongeval.
Ten tweede dient het causale verband te worden aangetoond. Dit wil zeggen dat moet worden aangetoond dat de letselschade die het slachtoffer heeft opgelopen gevolg is van het ongeval. Het aantonen van het causale verband is in veel gevallen niet eenvoudig. Een letselschadespecialist van LetselPro helpt u bij het snel en correct afwikkelen van deze twee punten, waardoor het verkrijgen van een letselschadevergoeding geen langdurig traject wordt.
Zijn er landelijke afspraken gemaakt voor de vergoeding van schadeposten?
Vertegenwoordigers van verschillende partijen hebben voor alle schadeposten afspraken gemaakt voor de waardering hiervoor. Deze afspraken zijn vastgelegd in de zogenaamde Letselschade Richtlijnen.
Dergelijke Letselschade Richtlijnen zijn opgesteld ten behoeve van de vergoeding van huishoudelijke hulp, kilometervergoeding, ziekenhuis- en revalidatie daggeldvergoeding, zelfwerkzaamheid, licht letsel inclusief smartengeld en studievertraging. De hoogte van de vergoeding van deze posten die wordt toegekend, wordt geaccepteerd door zowel belangenbehartigers als verzekeraars. Door een beroep te doen op de betreffende richtlijn wordt de daarbij genoteerde vergoeding geaccepteerd.