Letselschade ontstaat wanneer een persoon door toedoen van iemand anders lichamelijk of geestelijk letsel oploopt. Dergelijk letsel kan ontstaan bij een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, na een medische fout of door een gebrekkig product.
Materiële- en immateriële schade
Een letselschadevergoeding kan worden onderverdeeld in twee categorieën. Zo kan de schade materieel van aard zijn. Denk hierbij aan medische kosten, reiskosten, eventueel de kosten van huishoudelijk hulp en verlies van inkomen. De tweede categorie is immateriële schade. Schadeposten die hieronder vallen zijn niet uit te drukken in geld. Het kan bijvoorbeeld gaan om affectieschade, pijn na een ongeval, opgelopen psychische schade of een gemiste vakantie.
Arbeidsongeschiktheid
Een veel voorkomende vorm van letselschade is gehele of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een opgelopen whiplash bij een verkeersongeval. Arbeidsongeschiktheid is vaak de grootste schadepost uit een letselschadevergoeding. De exacte berekening van de hoogte van het financiële verlies is een zeer complexe berekening. Onze letselschadespecialisten zijn zeer ervaren in het maken van deze berekening en dragen er zorg voor dat u geen vergoeding voor de opgelopen letselschade ontvangt die te laag is uitgevallen.
Ontzorgen van het slachtoffer
Buiten de vervelende consequenties die letselschade met zich meebrengt, worden slachtoffers vaak ook nog geconfronteerd met hoge kosten. LetselPro helpt hen niet alleen bij het verhalen van die kosten, ook ontneemt zij alle zorgen van haar cliënten zodat zij zich goed kunnen richten op het eventuele herstel. Het verhalen van de kosten gebeurt altijd in de vorm van een letselschadevergoeding voor directe kosten, evenals het verkrijgen van smartengeld.
Letselschade verkeersongeval
Indien u buiten uw schuld om het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval en u heeft hier letselschade aan overgehouden, is de kans groot dat u recht heeft op een schadevergoeding. Bij letselschade na een verkeersongeval doet u er goed aan om de hulp in te schakelen van een letselschadespecialist. Het letsel van zo’n verkeersongeval moet goed gedocumenteerd worden en iedere schadepost moet nauwkeurig berekend worden.
Letselschade bedrijfsongeval
Wanneer u betrokken bent geraakt bij een bedrijfsongeval, kan dit vervelende gevolgen hebben. Indien u hier letselschade aan heeft overgehouden, bestaat er een kans dat u recht heeft op een letselschadevergoeding. Wij begrijpen echter heel goed dat het moeilijk is om uw werkgever aansprakelijk te stellen voor de opgelopen letselschade. Door de jarenlange ervaring en expertise van LetselPro, kunnen wij dit regelen zonder de relatie met uw werkgever te schaden.
LetselPro staat u kosteloos bij
Het verhalen van een letselschadevergoeding is een intensief, maar noodzakelijk proces dat LetselPro graag voor u uit handen neemt. De kosten voor onze hulp verhalen wij op de aansprakelijke of diens verzekeraar, zodat onze hulp voor altijd kosteloos is. Lees meer over onze werkwijze en kosten.
Benieuwd of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding? Kom vrijblijvend en kosteloos in contact door te bellen naar 085 – 025 00 60 of middels het contactformulier. Ook is het mogelijk om middels onze korte test te weten te komen of u uw letselschade kunt verhalen.
Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragenWat is letselschade?
Letselschade ontstaat wanneer een persoon door toedoen van iemand anders lichamelijk of geestelijk letsel oploopt. Dergelijke letselschade kan ontstaan bij een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, na een medische fout of door een gebrekkig product.
Wat zijn de voordelen van juridische hulp door LetselPro bij letselschade?
- Wij ontzorgen u zoveel mogelijk. Dit stelt u in staat zich te focussen op het herstel van uw letsel.
- Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk voor uw letselschade en bewaken hierbij de verjaringstermijn.
- Het in kaart brengen van alle schadeposten is zeer specialistisch werk. Tevens dienen alle schadeposten te worden onderbouwd en dient aangetoond te worden dat dit voortvloeit uit het ongeval. Dit stelt u in staat om de hoogst mogelijke schadevergoeding te claimen.
- Zonder juridische hulp zal de verzekeraar u onder druk proberen te zetten om u akkoord te laten gaan met een veel te laag letselschadebedrag. Met professionele juridische hulp staat u sterk in uw schoenen en kan de verzekeraar u niet onder druk zetten.
Waaruit bestaat een letselschadevergoeding?
Letselschade is op te delen in twee categorieën: materiële schade en immateriële schade. Immateriële schade houdt alle letselschade in die niet in geld valt uit te drukken. U kunt denken aan een vergoeding voor de pijn die u heeft geleden of het niet meer kunnen uitoefenen van uw hobby. De vergoeding hiervoor wordt ook wel smartengeld genoemd. Het overige deel van de letselschadevergoeding wordt gevormd door alle schadeposten die wel in geld zijn uit te drukken.
Wanneer kan ik een letselschadevergoeding claimen?
Om in aanmerking te komen voor een letselschadevergoeding dient aan een tweetal punten te worden voldaan. Ten eerste moet de aansprakelijkheid worden vastgesteld. In veel gevallen is direct duidelijk wie er aansprakelijk is voor het ongeval. Echter kan het zijn dat de betrokken partijen het niet eens zijn over de schuldvraag. In het ergste geval dient een rechter te beslissen wie er schuldig is aan het veroorzaken van het ongeval.
Ten tweede dient het causale verband te worden aangetoond. Dit wil zeggen dat moet worden aangetoond dat de letselschade die het slachtoffer heeft opgelopen gevolg is van het ongeval. Het aantonen van het causale verband is in veel gevallen niet eenvoudig. Een letselschadespecialist van LetselPro helpt u bij het snel en correct afwikkelen van deze twee punten, waardoor het verkrijgen van een letselschadevergoeding geen langdurig traject wordt.